Takläggare Norrtälje

Vi lägger tak som håller länge

Takläggare

Du som köper ett nytt tak av tegel eller plåt kan tryggt räkna med att det nya taket på ditt hus håller minst i 40-50 år beoende på material och underhåll. Vi erbjuder generösa garantier på våra arbeten och material. Våra skickliga och erfarna takläggare kan takbranschen utan och innan vilket är guld värt när ditt tak behöver läggas om eller renoveras.

Vi vet de olika materialens för- och nackdelar och rådgör gärna för vad som passar bäst på just ditt hus och yttre förhållanden. Vi vet vikten av ett noggrant utfört underarbete för bästa resultat. Vi hjälper även gärna till med takrenoveringar och annan service av olika slag på tegel och plåttak. 

Kontakta oss via formuläret, så bokar vi in en besiktning för att se hur vi kan hjälpa dig. 

Klassiska tegeltak

I Sverige är det tegeltaket mycket populärt tack vare sitt naturliga utseende och sina hållbara egenskaper. Men det gäller att tänka på att vara noga med underarbetet för ett bra resultat som håller sig över tid. Man kan både välja ler- eller betongtegel som har olika för- och nackdelar. 

Eftersom lertegel är ett ganska poröst material måste man se till att inte fukt kryper in och orsaka stora skador på takkonstruktionen. Man måste också kontinuerligt undersöka taket och leta efter skadade tegelpannor och att alla ligger rakt och tätt intill undertaket. Ett korrekt lagt tegeltak håller i minst 40 år om man underhåller det enligt konstens alla. Det åldras också med värdighet - det blir bara vackrare med åren. Det är också relativt lätt att lägga. tegeltak lätt att lägga och det ligger säkert på ditt tak. 

Betongtegel ser ut som lertegel till utseendet men är ett kraftigare material som är konstruerat för att stå emot vårt nordiska klimat på bästa sätt. Betongen är såklart betydligt tyngre än lertegel vilket ställer höga krav på ett kraftig underkonstruktion för att hålla. Det är likt lertegel ett lättlagt tak men med bättre passform om mindre underhåll och håller minst lika länge som ett tak av lertegel.

Falsat plåttak ger skönhet som håller

Plåt har länge varit ett populärt material att använda på tak, men även på fasader eller delar av en husfasad. Inte så konstigt med tanke på att plåt är ett slitstarkt material som ger ett bra skydd åt bostäder och andra fastigheter under en lång tid. Få material kan mäta sig med plåt när det gäller att stå emot väder och vind. Det är ett vackert, stabilt och slitstarkt material.

tak

Plåt är möjligheternas material

Samtidigt erbjuder plåten stora möjligheter när det gäller form, funktion och färg. Tänk bara på vad en plåtslagare kan skapa med en bit plåt! En utbildad takmästare kan ordna många olika individuella lösningar utifrån de möjligheter och begränsningar som finns på ditt hus. Om du har ett tak med vinklar och vrår, med skorstenar, rör eller kanske ett eller flera takfönster så krävs förstås lite mer av takläggningen än om du bara har ett plant tak. En takmästare hjälper dig då att lägga taket så att du kan vara säker på att skarvarna runt till exempel skorstenar bli riktigt täta och kan stå emot regn och väta från snö. Takmästaren är också expert på att få taket att se vackert ut.

Satsar du på ett falsat tak av stålplåt får du ett tak med raka rena linjer utan synliga skruvar. Det är en av fördelarna med falsade tak, skruvarna som håller ihop plåten döljs in under plåten. Det gör förstås att taket håller längre och att det ser vackrare ut för ögat.

Vi renoverar även rännor och stuprör

En takmästare ser också vilken typ av hängrännor och stuprör som du behöver till ditt hus eller till din fastighet. Med ett estetiskt tilltalande tak vill du förstås ha rännor och rör som går i stil med taket i övrigt. Det finns många olika lösningar att välja på, en takmästare ser snabbt vad som behöver göras för att ditt tak ska få tillräckligt bra avvattning och därmed hålla i många år. En takmästare ser direkt vad du behöver för att få ett hållbart tak som också skänker skönhet till byggnaden.

Kontakta oss när du behöver byta eller fräscha upp ditt tak.

 

Vi har stor erfarenhet och lägger alla former av tak