Takläggare Norrtälje

Vi lägger tak som håller länge | 070-000 000

Takläggare

I dag går det att få plåttak med 50 år garanti! Du som köper ett falsat tak tillverkat av stålplåt kan alltså räkna med att det nya taket på ditt hus håller i ett halvt sekel. Falsade plåttak har sen långt tillbaka ett gott rykte, dels för att de alltså håller länge –  så länge som upp till hundra år. Men det goda ryktet lutar sig också mot de falsade takens estetiska utformning. Ett falsat plåttak är en riktig skönhet och i dag kan du som kund få 20 års garanti när det gäller den kosmetiska delen. Den här garantin plus 50 års teknisk garanti är svårslaget på marknaden i dag.

Falsat plåttak ger skönhet som håller

Plåt har länge varit ett populärt material att använda på tak, men även på fasader eller delar av en husfasad. Inte så konstigt med tanke på att plåt är ett slitstarkt material som ger ett bra skydd åt bostäder och andra fastigheter under en lång tid. Få material kan mäta sig med plåt när det gäller att stå emot väder och vind. Det är ett stabilt och slitstarkt material.

tak

Plåt är möjligheternas material

Samtidigt erbjuder plåten stora möjligheter när det gäller form, funktion och färg. Tänk bara på vad en plåtslagare kan skapa med en bit plåt! En utbildad takmästare kan ordna många olika individuella lösningar utifrån de möjligheter och begränsningar som finns på ditt hus. Om du har ett tak med vinklar och vrår, med skorstenar, rör eller kanske ett eller flera takfönster så krävs förstås lite mer av takläggningen än om du bara har ett plant tak. En takmästare hjälper dig då att lägga taket så att du kan vara säker på att skarvarna runt till exempel skorstenar bli riktigt täta och kan stå emot regn och väta från snö. Takmästaren är också expert på att få taket att se vackert ut.

Satsar du på ett falsat tak av stålplåt får du ett tak med raka rena linjer utan synliga skruvar. Det är en av fördelarna med falsade tak, skruvarna som håller ihop plåten döljs in under plåten. Det gör förstås att taket håller längre och att det ser vackrare ut för ögat.

 Vi renoverar även rännor och stuprör

En takmästare ser också vilken typ av hängrännor och stuprör som du behöver till ditt hus eller till din fastighet. Med ett estetiskt tilltalande tak vill du förstås ha rännor och rör som går i stil med taket i övrigt. Det finns många olika lösningar att välja på, en takmästare ser snabbt vad som behöver göras för att ditt tak ska få tillräckligt bra avvattning och därmed hålla i många år. En takmästare ser direkt vad du behöver för att få ett hållbart tak som också skänker skönhet till byggnaden.

 

Vi har stor erfarenhet och lägger alla former av tak